Ce post de radio asculti?

Loading...

Radio ZU fură de la Radio Globo


V-am povestit că zilele trecute am făcut o scurtă călătorie la Roma. Ei bine după ce m-am convins că românii nu sunt chiar aşa de periculoşi şi chiar aşa de în pericol mare de a fi linşaţi şi că presa din România, în căutarea de senzaţional umflă ştirile din Italia mai ceva ca floricelele din Popcorn, am făcut de curiozitate şi un tur al radiourilor din FM-ul capitalei din "Cizmă". Mi-au atras atenţia trei posturi în mod special. E vorba de radio Capital, de radio Deejay şi nu în ultimul rând de Radio Globo. Ultimul mi-a rămas în memorie şi din alte motive. Am descoperit tot ascultând radio Globo că mare parte din ID-urile folosite de Radio Zu, adică vreo 70 la sută sunt copiate grosolan de la acest post de radio. Nici nu mă miră că Buzdugan şi Morar, au făcut lucrul acesta de vreme ce înainte de lansarea ZU au fost într-o vacanţă prelungită la Roma. Mă deranjează doar că se prea laudă că au făcut cel mai cel, post de radio din România, când de fapt el este copie fiedelă după Radio Globo. Bine asta nu înseamnă că radio ZU nu este un produs de calitate. Vă invit să votaţi în sondajul din dreapta, ce post de radio ascultaţi în Sibiu si nu numai.

5 comentarii:

Adi Mihăilă. spunea...

Cu mult respect si fara ranchiuna, te informez ca daca vrei sa pornesti cu o mentalitate rautacioasa despre un post de radio, o poti face si fara sa te agati de un pachet de jingle-uri. Daca ai fi lucrat in radio ai fi stiut ca toate radiourile mari cumpara pachete de jingle-uri, majoritatea de peste ocean, modificate in functie de genul si stilul radioului; iar daca faci radio si nu stiai asta e cu atat mai grav ca te arunci in a-ti etala parerile, pe cat de personale, pe atat de eronate. In acceasi ordine de idei, partea in care aveai dubii ca Radio ZU ar fi ceva de calitate nu o pot considera in conditiile astea decat o rautate gratuita. Aceeasi parere si despre speculatia ieftina ca Buzdugan si Morar ar fi mers cu reportofonu` in concediu in Roma ca sa inregistreze jingle-uri! C`mon... prefer sa te cred naiv! Poate te-ar mira si daca ti-as spune ca Radio ZU si Kiss FM au accesti `sursa` de pachete de jingle. Si daca tot esti `deranjat de ce se face la acel post de radio, cand de fapt el este o copie fidela a radio globo`, vreau sa inchei cu o intrebare: inainte de a scrie acel articol, unul pur subiectiv, din cate surse ai verificat informatia introdusa in articol? Cu respect, Adi Mihaila, DJ Radio ZU.

Dragos spunea...

Domnule Mihăilă, nu am nimic împotriva Radio ZU. Chiar uneori ascult cu plăcere postul la care ziceţi că lucraţi. Consider însă că nu este deloc normal ca un post de radio să se inspire în asemenea mod din altă parte. Dacă spuneţi că Radio ZU este un post de mâna întâia, atunci nu cred că aveaţi nevoie să împrumutaţi ID-urile de prin Italia. Nici nu am spus că Buzdugan şi Morar au fost la Roma să înregistreze jingle-uri cu reportofonul. Nu cred că mai era nevoie să verific vreo sursă, când toată lumea poate verifica ascultând Radio Globo şi poate să îşi dea seama că am dreptate. Legat de Kiss Fm, păi şi numele este "împrumutat" din SUA, iar dacă nu mă înşel Cârcotaşii au specificat faptul că au făcut acest lucru. Nu mă interesează concurenţa care există între ZU, KISS, Radio 21 sau PRO FM. Atâta timp cât este una în spiritul fair-play-ului e OK. Aş putea însă să vin cu câteva critici la adresa ZU, în sensul că buletinele de ştiri de la acest post de radio sunt prea sumare ca să zic aşa, iar la nivelul Sibiului, stirile locale sunt cel putin cu o zi întârziere :)poate ar fi bună o colaborare cu un site on-line din Sibiu.. incercati cu www.oradesibiu.ro :)
SUCCES!

Seby Cotofana spunea...

Putin cam tarziu vad post-ul despre ZU. Nu stiu ce jurnalist esti, dar dupa cum te numesti chiar tu in titlul blog-ului, pari a fi unul simplu. Altfel, ar fi insemnat sa stii ca Radio ZU este un CHR( a se citi Contemporany Hit Radio). Ceea ce inseamna exact ce ai spus tu, stiri sumare! Cat despre faptul ca stirile sunt cu cel putin o zi intarziere, lasa-ma sa iti spun ca nu am auzit vreo stire despre "maine", intamplata "ieri". Sebastian Cotofana, prezentator Radio ZU

Dragos spunea...

as putea sa fiu ironic la adresa ta, asa cum esti si tu in acest posting, dar nu imi sta in caracter sa fac asta. de ce nu va asumati criticile si de ce nu incercati sa invatati din ele. Sincer ascult radio globo zilnic, dar copia Radio Zu este mult sub original, ca de altfel toate lucrurile astea in general. Nu am nimic cu radio zu. A adus un aer proaspat in FM-ul romanesc, dar nu indeajuns de proaspat incat sa si merite laude. fiind consumator de informatie, cred ca sti exact la ceea ce m-am referit cand am spus ca dati stirile cu o zi intarziere. P.S. Ma refeream la stirile locale...
Bafta

Anonim spunea...

Mda, kiss fm, zu, sunteti din start incompetenti:)) Adica va bateti cu pumnul in piept ca sunteti cei mai zu si cei mai kiss, dar voi nu sunteti in stare sa va creati singuri jingeurile:)))) "Luam de la aia in engleza ca sunt ei cei mai tari". Mari oameni de radio :)) Si normal ca se va gasi vreun kissoman sau vreun zuzuist sa imi dea replica, apoi la sfarsit sa se semneze ca-i de la zu sau kiss, vezi doamne sa-mi arate ca ei lupta pentru radiourile lor:))) In final, cine de unde cumparati jingeluri? Sua, Roma, sau mai stiu eu ce tara. Asta ce inseamna? Ca nu sunteti in stare.

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Lista mea de bloguri

Persoane interesate

Labels