Ce post de radio asculti?

Loading...

Tigani, dar uniţi...Deunăzi am mers cu tatal meu să îl internez la un spital din Râmnicu Vâlcea pentru nişte analize... Nu asta vroiam să vă spun. Ce vroiam să vă spun este că acolo, la spital, am dat de peste 400 de
ţigani strânşi în curtea spitalului judeţean. Iniţial am crezut că aceştia s-au strâns să se răfuiască cu cine ştie ce clan rival. În câteva minute misterul a fost elucidat. Toţi cei 400 veniseră pentru un confrate de al lor, care avusese un accident ce maşină şi fusese adus de urgenţă la spital. Tiganii s-au scandalizat, că de ce nu pot intra în spital, chiar au urlat şi au aruncat vreo doi din ei cu o piatră spre poarta spitalului, dar până la urmă s-au calmat. Unii şi-au etalat şi pistoalele, aşa ostentativ, dar până la urmă le-au dus în maşină. "Nu îl mai arăta mă nebunule că sperii lumea şi copii cu el şi iar se spune că ţiganii sunt scandalagi" a strigat o ţigancă către tânărul ce avea la el un pistol cu gaze. Tânărul s-a conformat, ţiganii s-au liniştit şi au aşteptat apoi preţ de două ore să afle dacă "fratele" lor va scăpa teafăr. Când au primit vestea că nu e în comă, toţi s-au pupat, unii au căzut în genunchi, iar alţii au plâns de fericire. Şi când te gândeşti că marea majoritate nu aveau nici un grad de rudenie cu tânărul rănit... Mai are rost să vă spun că au făcut un fel de chetă şi ai strâns câteva mii de lei şi sute de euro ca să îi dea familiei tânărului să aibă bani ca să plătească medicii şi spitalizarea? Mai are rost să vă spun că ţiganii şi-au cerut scuze jandarmilor, doctorilor şi poliţiştilor pentru că au invadat curtea spitalului? Or fi ei tiganii cum or fi, dar luni, la Vâlcea, noi românii am primit o lecţie. Ţiganii sunt uniţi, sunt sufletişti şi se ajută în ciuda reputaţiei de "ciorditori" şi oameni "parşivi" pe care o au în sânul comunităţii locale. Nu ştiu câţi dintre noi, dintre voi, ar fi făcut la fel în cazul unui vecin, rănit, sau spitalizat din cine ştie ce motiv.
Şi ştiţi ce e mai trist? Nici nu cred că vreodată voi vedea o astfel de unitate pentru un om în altă comunitate decât cele de romi....

5 comentarii:

tudor spunea...

intotdeauna tiganii au fost uniti. pe cand romanii... :D

Brylu spunea...

dap, or fi ei uniti, dar crezi ca e normal sa fluturi un pistol intr-o curte de spital si dupa aia sa spui, scuze, am gresit? nu-i pot admira pentru unitatea lor atata timp cat isi dau in stamba la fiecare ocazie. cat despre lectie, mai degraba una de asa nu.

Dragos spunea...

nu vorba de flustarit pistoalele... pentru ca nu e o premiera... m-a uimit insa faptul ca tigani mai si asculta cand sunt rugati ceva... asta a fost chiar o noutate..

Valentin Serbanut spunea...

Portofelul il mai ai, da?

Brylu spunea...

io zic ca de asta e vorba in primul rand. ca nu ne mai mira faptul ca aia au scos pistolul din buzunar in fata spitalului dar suntem super mirati ca au pus mana de la mana sa ii repare aluia capul si sa aibe si familia ce pune pe masa.

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Lista mea de bloguri

Persoane interesate

Blog Archive

Labels