Ce post de radio asculti?

Loading...

Victorie grea pentru CSU


CSU Sibiu a învins pe Dinamo la capătul unui meci după care oaspeţii au strigat în gura mare că au fost furaţi de arbitrii.


CSU - Dinamo 84-83 (22-21; 22-29; 25-15; 15-18)Foto: http://silvanaarmat.blogspot.com/

Derbiul dintre Sibiu şi Dinamo, la baschet masculin a fost spectaculos numai pe final şi asta din cauza greşelilor făcute de jucătorii ambelor echipe. Dinamo a început tăios şi a condus cu 2-10 după două minute de joc. Sibiul a revenit pe finalul primului sfert şi condus după 10 minute la limită, scor 22-21. Oaspeţii au controlat autoritar sfertul secund, când graţie sârbului Hadzibulc, care a reuşit patru aruncări consecutive de 3 puncte, a intrat la vestiare cu un avantaj de 6 puncte, 44-50. Claon şi Hatcher au readus echipa sibiană în avantaj şi cu 10 minute înainte de final scorul era 69-64 pentru CSU. Când totul părea că merge înspre o victorie confortabilă pentru universitarii sibieni, dinamoviştii au trecut la o apărare agresivă şi avansată, iar consecinţele nu au întârziat să apară. Oaspeţii au recuperat punct după punct pe tabelă, în timp ce sibieni, rudimentari şi la aruncările libere au ratat incredibil sub panoul advers. Dinamo a conducea cu 82-83, cu 35 de secunde înainte de final, iar Sibiul a avut două „libere” prin Smith. Americanul i-a dus în pragul disperării pe spectatori şi le-a ratat pe amândouă, iar totul se părea că e terminat pentru echipa gazdă. Sibiul a avut însă şi şansă, arbitrul Bănică dictând uşor un fault asupra lui Hatcher când mai erau aproximativ 6 secunde de joc. Acesta le-a transformat pe ambele, dinamoviştii nemaiavând puterea să revină pe tabelă.

Vinereanu: „A fost hoţie pe faţă”
La conferinţa de presă de după meci, spiritele s-au încins şi mai tare. Antrenorul dinamoviştilor, Sandu Vinereanu i-a acuzat pe arbitrii meciului că au dezavantajat echipa sa. „Arbitrajul a stabilit soarta acestui meci. Mă duc cu caseta video la Federaţie şi dacă cei de acolo spun că vorbesc prosti atunci să fiu sancţionat. Au făcut ce au vrut aceştia şi mai ales Bănică, după pauză pentru că aflaseră că meciul nu mai e televizat” a turuit Vinereanu.

Schomers a vrut să plece
Antrenorul lui CSU Sibiu, a vrut să plece în timpul conferinţei din cauza omolgului de la Dinamo, dar a fost întors din drum de ziarişti. „Nu ştiu dacă arbitrii au greşit la ultima fază. Noi am jucat mai slab mai ales pe final, dar am câştigat. Acesta este baschetul şi sunt fericit că am învins. Dacă bătea Dinamo probabil că meritau victoria şi ei, dar aşa am învins şi nu are rost să tot vorbim de arbitrii după fiecare meci când echipa adversă pierde” a spus Schomers, vizibil supărat.

Show în tribune
Aşa cum era de aşteptat atmosfera a fost din nou una incediară, în tribune. Dacă pe teren spectacolul nu a fost unul de prea mare factură, fanii lui CSU au strălucit pe tot parcursul meciului. Coregrafia şi îndemnurile pentru favoriţi, cântelecele şi strigătele de fericire la fiecare punct marcat, au fost ingredinetele principale ale celor peste 2200 de spectatori care au umplut la refuz Sala Transilvania. Telespectatorii postului Telesport nu au putut vedea însă nici meciul şi nici spectacolul din tribune, asta pentru că postul respectiv de televiziune a avut probleme tehnice cu transmisia prin satelit şi nu a reuşit să le remedieze pe parcursul partidei de duminică.


Nostalgie pentru foştii jucători
La meciul cu Dinamo printre spectatori au luat loc şi câţiva din jucătorii care au evoluat în trecut la CSU. Sârbul Zelico Bubanja a venit special de la Mediaş să vadă meciul şi tot de acolo a venit şi preşedintele lui Gaz Metan, Corin emil Cindrea. Dacă Viorel Mocanu a fost în teren pentru Dinamo, alături de el la câteva scaune distanţă de banca de rezerve a dinamoviştilor a fost şi fratele acestuia, Ionuţ Mocanu. „Am ţinut cu fratele meu şi cu Sibiul, pentru că aici am trăit clipe unice. Îmi pare rău că Viorel s-a accidentat, dar mă bucur pentru suporteri deoarece au meritat să fie bucuroşi pentru că Sibiul a învins”. Meciul de la Sibiu a atras şi grupul de jucători americani de la Târgu Mureş, aceştia fiind prezenţi în tribune la cel mai vechi derbi al baschetului românesc.

vezi video cu show-ul suporterilor pe http://www.sibianulonline.ro/ultima-ora/victorie-cu-emotii-si-noroc-2394943


video
vezi cearta dintre vinereanu si schomers

0 comentarii:

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Lista mea de bloguri

Persoane interesate

Blog Archive

Labels