Ce post de radio asculti?

Loading...

Moartea soferilor vitezomani - radarul cu laser


Cine si-a cumparat un aparat antiradar performant si a dat bani multi pe el va regreta cu siguranta afacerea facuta. Asta pentru că în scurt timp acestea vor deveni inutile pe drumurile din Romania.


Un radar vitronic cu laser, care nu poate fi detectat de aparatele şoferilor, a fost amplasat la Săcel, pe DN1 şi se află deocamdată în fază experimentală.


Zilele în care şoferii pot să fenteze aparatele radar prin folsirea unor detectoare par să fie numărate. În acest an va fi inaugurat un nou sistem naţional de radare fixe, bazate pe o tehnologie de ultimă oră, prin folosirea unor aparate cu laser. Deja şoferii care circulă pe E 68 dinspre Deva sau Alba Iulia către Sibiu, sunt "spionaţi" de radar vitronic. Este primul radar fix cu laser din România şi a fost amplasat în localitatea sibiană Săcel. Acesta este produs de firma Vitronic din Germania şi este montat astfel încât fotografiază maşina din spate, detectoarele antiradar alarmâdu-i pe şoferi abia după ce aceştia au trecut de el. "Ştim că este un astfel de radar la Săcel şi se testează experimental, aşa că şoferii nu pot fi sancţionaţi deocamdată dacă depăşesc viteza legală", a declarat Luciana Balteş, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.
Radarul are încorporate o unitate de măsură cu display LCD, care înregistrează şi analizează datele, două camere foto digitale, o unitate de operare (laptop) şi un sistem de măsurare cu laser. Aparatul funcţionează total automat, fără să fie nevoie ca lângă el să stea mereu un lucrător al poliţiei, poate vedea maşinile începând cu 75 de metri distanţă şi funcţionează indiferent de starea vremii.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Probabil ca soferii nemultumiti or sa dea peste el din greseala. S-a mai intamplat si pe Bucuresti-Pitesti cu cativa ani in urma cand nu erau detectoare performante. Nimic nou sub soare :)

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Lista mea de bloguri

Persoane interesate

Blog Archive

Labels