Ce post de radio asculti?

Loading...

S-au înmulţit romi


Recensămînt în cartierul lui Mailat
Numărul romilor care trăiesc în cartierul lui Romulus Mailat a crescut de zece ori în ultimii cinci ani.

Faptul că autorităţile române tratează problema romilor cu indulgenţă a fost confirmat încă odată de un recensământ făcut zilele trecute în oraşul de unde este originar şi cel din pricina căruia românii care sunt la muncă în Italia sunt terorizaţi de către italieni.
Pentru a avea un control cît mai exact asupra numărului de persoane de etnie romă care trăiesc în sînul comunităţii din oraşul sibian Avrig, administraţia locală a făcut un recensămînt al romilor în cartierul de unde provine avrigeanul arestat în Italia. Astfel după centralizarea datelor, s-a constatat că de fapt numărul de persoane de etnie romă, care locuiesc în Avrig este mult mai mare decît cifra oficială înregistrată la recensămîntul din 2002. în realitate numărul acestora este de aproape 10 ori mai mare decît în urmă cu cinci ani. Primarul Avrigului, Gheorghe Frăticiu, a declarat că în oraşul pe care îl administrează sunt de fapt 1.200 de romi în loc de 150. “Din aceştia mai mult de 80 la sută nu au acte de proprietate pe locuinţe şi mai mult de 3 la sută nu au nici acte de identitate. Recensămîntul a fost făcut de noi cei din Avrig pentru a şti exact cu ce ne confruntăm la ora actuală în acest cartier” a spus primarul din Avrig, care a precizat că cifrele oficiale ale acestui recensămînt vor fi făcute publice în zilele viitoare. Recensămîntul făcut la Avrig se doreşte a fi un prim pas pentru intrarea romilor în legalitate, iar prima măsură pusă în practică la acest început de an, a fost cea de numerotare a caselor din acest cartier, urmînd apoi să se realizeze un plan urbanistic zonal. Pasul următor ar fi racordarea locuinţelor la reţeaua de electricitate şi cea de gaz, peste 80 la sută din acestea fiind lipsite de aceste utilităţi.

detalii si foto aici: http://www.sibianulonline.ro/articol/ziar/sibiu/online/18261/399/

1 comentarii:

Anonim spunea...

S-au inmultit romII. Cu doi I. Ma, e prima oara cand ajung pe aici da nu pot sa imi dau seama de unde pana unde iti zici jurnalist....

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Lista mea de bloguri

Persoane interesate

Labels