Ce post de radio asculti?

Loading...

Ciudăţeniile Sibiului


Un comunicat de presă de la Primăria Sibiu m-a lasat ieri cu gura cascată. Municipalitatea plictisită probabil de lipsa de preocupări cu care se confruntă după terminarea anului în care urbea medievală de pe Cibin a fost Capitală Culturală Europeană, a decis să interzică celor ce locuiesc în Centrul Istoric al Sibiului să-şi instaleze antene parabolice. Motivul? Poluează imaginea acestei zone... Iniţial am crezut că e vorba de o glumă, dar pînă la urmă totul s-a dovedit a fi real. Oare aceasta este tot o "invenţie" a primarului Klaus Johannis sau doar un exces de zel al celor de la urbanism sau poate din partea arhitectului şef, domnul Guttman. Explicaţia oficială a fost, citez, "trebuie să respecte regulile pentru protejarea stilului propus pentru patrimoniul cultural internaţional UNESCO". Păi hai să luăm în calcul un singur aspect. Berlinul şi Parisul sunt şi ele două mari metropole care ţin la protejarea patrimoniului mondial UNESCO de acolo poate mult mai mult decît sibienii. Am dat o căutare pe http://www.google.ro/ să vadă dacă acolo sunt antene parabolice pe clădiri vechi sau în apropierea unor obiective turistice importante. Normal că am găsit zeci de fotografi cu antene parabolice.. Mă întreb însă următorul lucru. Oare antenele de telefonie mobilă ce sunt pe obiective din zona centrului istoric sau din apropierea acestuia, nu au efect mai dăunător asupra imaginii oraşului??? Ah.. am uitat un aspect... Nu se ia nimeni de cei de la Orange, Vodafone sau Cosmote, pentru că de la firmele acestea vin bani grei, indirect şi în buzunarul Primăriei Sibiu..

P.S. Am, postat două fotografii cu antene prarabolice din Paris şi Berlin ca să nu zică cineva că vorbesc aiurea si un link catre articolul din EVZ http://www.evz.ro/article.php?artid=337561

4 comentarii:

Anonim spunea...

Poate are Johannis contract cu RDS si ia comision din instalarile de pe Centru. Si atunci normal ca interzice parabolicele:)

Anonim spunea...

Adevarul e ca arata urat,foarte urat iar Sibiul nu se poate compara in niciun caz cu Berlinul sau Parisul...in plus orice decizie care ar putea ajuta la intrarea Sibiului pe lista UNESCO e binevenita.Doar n-o sa ratam asa ceva din cauza catorva cetateni stresati..

antena spunea...

a vazut cineva hotararea de consiliu local?
as vrea sa stiu exact ce prevede, care sunt limitele, restrictiile: am intles ca pe fatada nu, pe acoperis nu, vreau doar sa stiu daca o pun pe pamant in curte, e voie?

si un comentariu personal: atata vreme cat peisajul centrului istoric este compromis in mare masura de ventilatoarele instalatiilor de racire, de mizeria de tuburi de plastic care ies din asfalt si se catara pe fatade pentru a gazdui cablurile retelelor tv si de date, atata vreme cat antene gsm si wireless(de putere si locale) tot felul de firide, se lafaie pe acoperisuri si prin ochiurile acoperisurilor, fatade, etc. etc. etc. chiar nu inteleg de ce s-a inceput razboiul cu antenele satelit. nu mai vorbesc de firmele magazinelor de toate culorile care deranjeaza mult mai mult decat o antena pe un acoperis.

va fi razboi! amenzile vor fi contestate cu siguranta in justite, pe tema libertatii de informare vor fi procese samd. cand totul se putea rezolva mult mai decent: primaria sa fi facut un proiect finantat prin fonduri structurate, prin care sa faciliteze mutarea acestor antene in curti sau locuri unde nu deranjeaza simandicosul turist (ma doare ca doar el este pus pe primul plan, iar la buzunarul si sufletul sibianului nu se gandeste nimeni), fara ultimatumuri, comunicate agresive si tot circul creat care lasa un gust amar.

ps: pentru anonim 16:26: sper sa apuci sa fii tot atata de stresat ca si mine si sa ti se ia si ultima bucurie pe care o mai ai: mi-am pus antena parabolica fiindca nu puteam sa vad pe cablu tvr cultural si tv5, canalele franceze!

Dragos spunea...

personal va incurajez sa aCTIONATI IN JUSTITIE PRIMARIA DACA VETI PRIMII AMENDA.. CU SIGURANTA VETI AVEA SUCCES...

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Lista mea de bloguri

Persoane interesate

Labels